vrijdag 19 juni 2009

Ga terug naar START


Je hoeft het nieuws niet te volgen om te weten dat de tijden economisch gezien wat turbulenter zijn dan voorheen. Als een bedrijf failliet gaat, wordt al snel met het vingertje gewezen naar de economische crisis.

Natuurlijk is het zo dat je harder moet werken om te overleven als het economisch wat minder gaat, maar dat wil niet zeggen dat je maar bij de pakken neer moet gaan zitten en maar moet wachten tot de storm over waait. Nee, ondernemers moeten zelf in actie komen en weer terug gaan naar AF. Terug naar het begin: luisteren naar klanten, inspelen op wensen van klanten en het bieden van een uitstekende service. Zorg ervoor dat je klanten iedere keer weer voor jou kiezen, in plaats van je inschakelen omdat dat nu eenmaal het makkelijkst of het goedkoopst is.

Als je die manier van werken altijd na blijft streven, zonder 'verwend' te raken, zul je merken dat je werk niet alleen veel leuker is, maar dat je klantenkring ook veel stabieler is. Of je dan helemaal geen last meer hebt van economische tegenslag weet je natuurlijk nooit, maar je kunt er wel zeker van zijn dat je in mindere tijden kunt bouwen op een veel steviger fundament!

Tip: Wil je wel back to basics, maar weet je niet goed hoe? Lees dan eens de 10 tips op ManagementTeam.nl!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten