donderdag 5 maart 2009

Tien geheimen van succes


Als zelfstandig ondernemer wil je niet rommelen in de marge - je gaat voor succes. Als het dan een keer mis gaat is het jammer, maar heeft het tenminste niet aan je inzet gelegen.

Vandaag kwam ik op Leren.nl toevallig een - al wat ouder - lijstje tegen met de tien geheimen van succes. Terwijl ik het lijstje doorlas, drong het pas echt goed door dat 'succes' niet alleen is voor mensen met veel geluk, mensen met een grote mond of mensen met een uitzonderlijk talent. De punten die in dit lijstje genoemd zijn kan iedereen leren en/of naleven.

Dat betekent ook dat je succes voor een groot deel door jezelf maakbaar is. Een economische crisis kan daar wel enige invloed op uitoefenen, maar het is zeker geen storm die je hulpeloos moet doorstaan.

Pak dus juist nĂș je kansen en kijk of je de tien geheimen van succes al voldoende toepast. Dan overleef je dit jaar niet alleen, maar overtref je waarschijnlijk ook je eigen verwachtingen!

Heb jij het idee dat je je succes zelf in de hand hebt, of laat je je (te) veel leiden door omstandigheden? Of heb je nog tips die niet in dit lijstje genoemd zijn?

1 opmerking: